Nieuws vanuit de Kleine Vlieberg, de Zeerob en de Wadlopers

Wat gebeurt er nog meer in ons Kindcentrum?

Bij KDV de Kleine Vlieberg zijn we bezig met het planten van nieuwe plantjes, schilderen we onze eigen rups en kunnen we eindelijk weer lekker buiten spelen. 
Ook waren er allemaal paaseitjes verstopt in onze tuin, gelukkig hebben we ze allemaal weer terug gevonden

Deze maand zijn we op PSL de Wadlopers begonnen met een nieuw thema: ‘groeien en bloeien’. Bij dit thema staat de lente centraal en zijn we op stap gegaan in de buurt om de lente te zoeken. We vonden bloemen, dennenappels, veren, takken, steentjes, gras, bladeren en nog veel meer. Sommige van deze natuurproducten konden we meenemen en die hebben we op de groep nog even van dichtbij bekeken en gevoeld.
De lente komt buiten er zeker aan, maar we misten binnen nog een beetje de lente. Dus zijn we hard aan de slag gegaan en hebben zaadjes en bollen geplant. Nadat we ze geplant hadden zorgden we er goed voor door ze water te geven en bij het raam te zetten voor het zonlicht. We zien nu dat de plantjes beginnen te groeien er komen kleine groene stengels tevoorschijn.
Wij gaan na de Pasen weer verder met dit thema met nog meer leuke activiteiten.

Op BSO de Zeerob hebben we ons bezig gehouden met lente en Pasen.
We hebben volop geknutseld! Om onze taak te versieren hebben we vlinders gemaakt van tissues, bloemen van wc rollen en paaseieren van kralen. Ook zijn we met gips aan de slag gegaan en hebben we hier eieren van gemaakt, placemats voor Pasen en onze eigen potjes met zaadjes erin. De zaden en potgrond hebben we van de Helderse vallei gehad.

image0 (1) image0 (1)
image1 (3) image1 (3)
image1 (2) image1 (2)