Weekbericht!

Een Vlieberg bericht van 01-03-2024

Beste ouders/verzorgers van groep 4/5,

 

De eerste week na de vakantie zit er weer op. Wij hebben weer een hele fijne week gehad in onze nieuwe groepjes. Wat hebben de kinderen weer goede en fijne groepjes gemaakt en wat is er weer hard gewerkt. Er is alweer een rekentoets gemaakt en deze hebben we vandaag ook samen besproken. Er zijn mooie resultaten behaald! Wel zien wij weer dat het automatiseren lastiger is. De komende tijd zullen wij veel aandacht besteden aan het automatiseren tijdens o.a. de startopdrachten. Dit doen wij naast de oefeningen/spellen die wij al doen. 

 

Verder hebben wij deze week weer leuke activiteiten gedaan zoals:

- Dieren yoga les, even lekker ons lichaam in- en ontspannen.

- Ontspanles waarbij we elkaar een heerlijke massage hebben gegeven. 

- Veel spelletjes tussendoor om lekker te bewegen en te blijven zorgen voor een gezellige fijne groep.

- Romeinse schilden gemaakt in tweetallen. Deze zijn maandag al te zien, maar zullen wij nog wel verder afmaken. Zie foto’s!

- Een nieuw themacircuit waarin we weer van alles leren over de Romeinen. Hebben jullie ons onderschrift al gelezen bij de mozaïek? Net als in een museum!

- Oefenen met sprongen van tientallen in groepjes met een bal, zie foto’s! 

- Met spelling oefent groep 5 centwoorden en groep 4 klankgroepenwoorden. Wij schrijven woorden die we tegenkomen achter op de spellingmuur. Verder oefent groep 5 met de persoonsvorm en het onderwerp en groep 4 met het schrijven van een hoofdletter. 

 

Tot slot hebben de kinderen vandaag veel complimenten ontvangen en hoop ik dat jullie ook een complimentje hebben ontvangen van uw kind. Dit omdat het nationale complimentendag is. Zijn ze dit vergeten? Dan hier een van ons: wij zijn heel erg blij met jullie als ouders in onze groep! 

 

Fijn weekend!

IMG_1908 IMG_1908
IMG_1906 IMG_1906
IMG_1905 IMG_1905
IMG_1900 IMG_1900
IMG_1899 IMG_1899
IMG_1898 IMG_1898
IMG_1897 IMG_1897
IMG_1896 IMG_1896