Nieuws vanuit de Kleine Vlieberg, de Wadlopers en de Zeerob

Wat gebeurt er nog meer in ons Kindcentrum?

In het lokaal van KDV de Kleine Vlieberg begint de lente langzaam te bloeien. Zo vind je op het raam een gieter die een grote bloem water geeft, een regenworm onder de grond en een molletje die even komt kijken of de zon wel schijnt. Ook vind je door het lokaal heen verschillende woordkaarten van verschillende dieren en wat er allemaal bijhoort als een bloemetje gaat groeien. 
We zullen tijdens dit thema ook zelf bloemetjes gaan planten en veel boekjes lezen over de lente. 

Op PSL de Wadlopers is deze maand verder gewerkt met het thema ik ben ziek. Nu keken we vooral naar de tandarts. Dat is ook een dokter die onze mond gezond houdt. En deze dokter kunnen we zelf goed helpen door onze tanden te poetsen. Dus hebben we dit allemaal goed geoefend. We zijn zelf ook
tandarts geworden en hebben goed gekeken of iedereen wel goed zijn tanden poetst.
We hebben het boekje “Kas bij de tandarts” ook gelezen. Daar konden we goed zien wat er allemaal gebeurt bij de tandarts. We hebben een paar tandenpoetsliedjes geleerd waardoor we goed konden onthouden hoe je je tanden moet poetsen.
Er was tussendoor ook een verkleedfeest vanwege de carnaval. En we mochten de hele week verkleed komen. En om het feest helemaal compleet te maken zijn we mooi geschminkt en hebben we een modeshow gehouden om allemaal onze mooie outfits te showen.

Op BSO de Zeerob was het thema in de voorjaarsvakantie ’Missie BSO’. We deden rondom dit thema veel activiteiten. Bijvoorbeeld vergrootglaskoekjes maken, een speurplaat met zaklamp maken en de dader vinden, door laserdraden kruipen, ons verkleden, picco spelen en nog veel meer leuke dingen! 

image0 image0
image1 (1) image1 (1)
image2 image2
image1 image1