Nieuws vanuit de Kleine Vlieberg, de Wadlopers en de Zeerob

Wat gebeurt er nog meer in ons Kindcentrum?

Op KDV de Kleine Vlieberg en PSL de Wadlopers zijn wij bezig met het thema “ik ben ziek”. Wij kijken met dit thema wat er nou eigenlijk gebeurd als je ziek bent en wat kan je er aan doen. Zo zijn we zelf dokters geworden, want al onze knuffels waren ziek geworden. Dus pakten wij onze dokterskoffer. Hier zaten veel instrumenten in die een dokter gebruikt om ons beter te maken. We hebben ze goed bestudeerd en uitgeprobeerd om te kijken wat ze doen en hoe je ze kunt gebruiken om iemand beter te maken. De kinderen trokken hun doktersjassen aan en gingen hard aan de slag om alle knuffels weer beter te maken.
Wij lezen op dit moment het boekje: “nog even een kusje erop”. Konijn bezeert zich en wij doen er alles aan om hem weer beter te laten voelen. We hebben ook besproken wat nou bij ons werkt als we pijn hebben.
Op vele manieren zijn wij bezig met ons thema. Zo hebben we pas een liedje geleerd: “Hatsjoe”. Met dit liedje leren wij dat je goed je hand of arm voor je neus en mond moet houden als je niest. Zo zorgen wij ervoor dat onze verkoudheid of griep bij ons blijft en niet naar iemand anders gaat. Ook hebben we een bingospel gespeeld met allemaal plaatjes die bij ons thema hoort.

 

Op BSO de Zeerob werken we rondom het thema winter en hebben we sneeuwballen (kokosmacronen) gemaakt. Wij zijn namelijk gek op koken en bakken met elkaar en doen dat dan ook regelmatig!
De sneeuwballen zijn super simpel te maken: 1 ei, kokosrasp en honing. Dit allemaal goed mengen en 10 min in de oven op 180. 
En smullen maar!

image1 image1
image0 image0
image1 (1) image1 (1)