Een gekke dag en een héél mooie kist!

Een Vlieberg bericht van 17-11-2023

Vandaag was weer eens een keer een heel gekke, maar ook leuke dag in groep 1/2A. 

 

We hebben alvast mooie stoomboten gebouwd in de bouwhoek, met de gitaar Sinterklaasliedjes geoefend bij onze jongste vriendjes van de Kleine Vlieberg, een heel boek in het Engels voorgelezen en nog veel meer leuke en leerzame activiteiten. Daarnaast gebeurde er ook iets onverwachts... 

De man van juf Astrid (die normaal gesproken vanuit huis werkt en voor de hond zorgt) is vanmorgen heel vroeg op vakantie gegaan. Om 12.00 uur belde juf op naar de hondenoppas om te vragen hoe het met haar hond Cody ging. De oppas bleek helemaal niet naar Cody te zijn gegaan en die arme jongen was dus niet uitgelaten.

Alle mensen die juf belde namen niet op en juf houdt heel erg veel van Cody, dus er zat niets anders op dan even vlug tussen de middag naar huis rijden en Cody ophalen. Met de hele klas hebben we hem uitgelaten. Gelukkig had juf een heeeeel lange, zachte lijn die we met zijn allen konden vasthouden. De dapperste leerlingen dichtbij, de kinderen die grote honden wat spannender vonden lekker aan het uiteinde (of helemaal niet, ook prima). Al met al bleek dit een grappige en gezellige afsluiting te zijn van ons thema ’de hond’. 

Ons hondje Takkie zal voorlopig nog gewoon bij ons in de klas blijven en we blijven ook goed voor hem zorgen. Maar na het weekend zal thema Sinterklaas beginnen. 

 

Ook stond er vanmiddag een leuke verrassing op ons te wachten toen we de klas in kwamen. De papa van Elias had voor ons een fantastische, stevige kist gebouwd voor onze super-mega-blokken! Zelfs de naam van de school staat erop! Wat zijn we er blij mee en wat is het een verbetering ten opzichte van de kwetsbare dozen die we altijd gebruiken. 

Heel erg bedankt voor het maken Stefan! 

 

 

20231117_131645 20231117_131645
20231117_123719 20231117_123719