Creatief: dier in nood!

Een Vlieberg bericht van 07-10-2023

Beste ouders/verzorgers,

 

De eerste 5 schoolweken zitten er al weer op. Wat hebben we al veel geleerd met elkaar en wat hebben we al veel gezellige momenten gehad. Wij vonden het ontzettend fijn en gezellig jullie allemaal te spreken tijdens de startgesprekken. Ook erg leuk om te zien dat er gisteren zoveel kinderen een rondleiding gaven aan de papa’s/mama’s/opa’s en oma’s. Wat konden ze het allemaal goed vertellen! Wij hopen volgende week dinsdag op weer zo’n grote opkomst.

 

Zoals jullie weten zijn wij al even bezig met het thema ’afval’. De afgelopen week hebben de kinderen een dier geknutseld in nood. Dit naar aanleiding van ons voorleesboek ’Superjuffie in de soep’. Dit gaat over dieren in de zee die last hebben van al het plastic afval. Tijdens het knutselen waren de kinderen zo gezellig bezig, dat we lekker naar een muziekje konden luisteren. We oefenen het lied van kinderen voor kinderen ’zomertroep’, dat we tijdens de aulaviering van 20 oktober zullen laten horen! Zie foto’s voor de gezellige middagen. In de klas staan de resultaten achter in de kast. 

 

Tip: wij zijn momenteel onder andere bezig met klokkijken in groep 4 en 5. Een groot aantal kinderen vindt dit nog lastig. Mochten jullie dit thuis willen oefenen: 
Groep 4 oefent hele/halve uren en hoe laat is het een heel/half uur later of vroeger?
Groep 5 oefent hele/halve uren en kwartieren op een analoge en digitale klok en hoe laat is het een half uur/kwartier later of vroeger?

 

Dan nog even een oproep: heeft iemand een zwarte legging en/of zwart t-shirt met kleine witte letters van het merk Levv op de voorkant gevonden (in de gym tas)? Wij merken de afgelopen weken dat de kinderen veel kwijt raken tijdens de gymlessen, dit is natuurlijk erg vergelend. Daarom hebben we de kinderen vanaf nu ook gevraagd om na het omkleden alle kleding in de eigen tas te doen. Dan kan er niks kwijtraken. 

 

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar mocht er iets zijn, schroom niet en weet ons te vinden!

Voor nu een fijn weekend,


Juf Renée en juf Irene

IMG_0272 IMG_0272
IMG_0273 IMG_0273
IMG_0276 IMG_0276
IMG_0275 IMG_0275
IMG_0274 IMG_0274
IMG_0277 IMG_0277
IMG_0278 IMG_0278