Leesfeest op de Vlieberg

Een Vlieberg bericht van 04-10-2023

Wat was dat vanmorgen een leesfeestje bij ons op school! De groepen 4/5, 5/6, 7 en 8 mochten voorlezen aan het kinderdagverblijf, peuterspeelgroep, groepen 1/2 en 3. 

Door de hele school zagen we groepjes in leeshoeken, leesstoelen, aan tafels, op de grond, klas en in de hal zitten te genieten van de boekjes die werden voorgelezen. Bekijkt u vooral het filmpje om net zoals ons hiervan mee te genieten!

Dit alles ter ere van de opening van de Kinderboekenweek. Op de Vlieberg zullen we deze periode onze eigen Vlieberg boekenweek houden. Wij duiken, met het thema die we in de groepen binnen het thematisch werken hebben, in de boeken en besteden nog meer aandacht aan lezen de komende periode. 

Zo hangt er bij elke groep een inschrijflijst waar u of andere belangstellenden zich op in kunnen inschrijven om voor te lezen in de klas. Groep 8 is vandaag al bezig geweest met het schrijven van recensies, om zo begrijpend lezen binnen de boekenweek vorm te geven. En zo zullen er nog meer activiteiten gaan plaatsvinden. Waarop volgende week donderdag de boekenruilmarkt

Benieuwd welk thema uw kind deze periode in de klas heeft? Bij binnenkomst kunt u bij de leeshoek in de boekenkast boeken vinden die aansluiten bij het thema van de groep. 


Wist u dat de bibliotheek School 7 tijdens de kinderboekenweek activiteiten aanbiedt? Mocht u interesse hebben of nieuwsgierig zijn, dan kunt u een kijkje nemen door op de volgende link (https://www.kopgroepbibliotheken.nl/kinderboekenweek.html?utm_source=Groep%3A+Algemene+Nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Mijn+nieuwe+mailing+521577) te klikken.