Verlof aanvragen

Nieuws vanuit de leerplichtambtenaar

Beste ouders en verzorgers,

Regelmatig ontvangen wij een aanvraag voor extra schoolverlof. Helaas kunnen wij dit niet altijd toekennen. Dit zorgt dan voor teleurstellingen. Om dat te voorkomen en om alle aanvragen volgens dezelfde procedure te laten verlopen, brengt de leerplichtambtenaar van de gemeente Den Helder de regelgeving nogmaals onder de aandacht bij alle scholen. 

Op onze website hebben wij de pagina ’Extra schoolverlof aanvragen (https://www.devlieberg.nl/pg-31876-7-138050/pagina/verlof_aanvragen.html)’ toegevoegd waar u altijd alle informatie terug kunt vinden en waar u o.a. het aanvraagformulier voor verlof kunt downloaden. 

 

Vanuit Team Leerplicht Den Helder
Wij ziet een toename in het aantal verlofaanvragen buiten de schoolvakanties om en zien tevens dat verlofaanvragen niet altijd volgens de juiste procedures gehanteerd worden. Graag willen wij u er op wijzen dat een werkgeversverklaring niet voldoende is om buiten de reguliere vakanties om verlof toe te kennen. Volgens de wet kan dit namelijk enkel als de werkgever kan aantonen dat het bedrijfseconomische risico’s lijdt als de werknemer er niet is. Dit kan aangetoond worden middels een accountantsverklaring. Indien wij signaleren dat de verlofaanvragen niet goed gehanteerd worden zijn wij genoodzaakt een melding naar de onderwijsinspectie te maken. 

 

leerplicht leerplicht