WEEK TEGEN KINDERMISHANDELING 15 tot en met 20 november 2022

Een Vlieberg bericht van 15-11-2022

Beste ouders en verzorgers,

Vandaag start de week tegen kindermishandeling. Een week waarin landelijk aandacht wordt gevraagd voor dit thema. Via deze weg wil ik het onderwerp ook bij jullie onder de aandacht brengen.

Gemiddeld zit in elke schoolklas één kind dat slachtoffer is van mishandeling. Dat is er één te veel. Om aandacht te vragen voor deze kwetsbare kinderen wordt jaarlijks de ‘Week tegen Kindermishandeling’ georganiseerd. Van 15 tot en met 20 november aanstaande draait in dit kader de landelijke campagne: ‘Praat met elkaar’

Sarkon ondersteunt deze campagne en vraagt binnen alle scholen aandacht voor het thema. We doen dat echter niet alleen deze week, maar het hele jaar door. Zo is er op elke school ook een getrainde aandachtsfunctionaris aangesteld. Op onze school ben ik, Helena Brons, dat. We hebben een ‘Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ geborgd binnen onze organisatie. Deze is recent aangepast en is te vinden op sarkon.nl. Op de studiedag van 5 december start ons hele team met de basistraining aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling, onder leiding van Dessaur trainingen. 

Binnen Sarkon zijn we van mening dat we samen de verantwoordelijkheid hebben om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Één kind dat slachtoffer is van mishandeling, dat is er één te veel. 

Heeft u zorgen, zoekt u hulp of wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met mij.

Met vriendelijke groet, Helena Brons.  

Screenshot 2022-11-15 09.29.48 Screenshot 2022-11-15 09.29.48