Kwaliteitsmeting op de Vlieberg

Verdiepende analyse

Beste ouders en verzorgers,

Op donderdag 13 oktober is er door een kwaliteitsadviseur een verdiepende analyse (audit) op de Vlieberg uitgevoerd. Dit om een algemeen beeld te schetsen van de school, te zien wat de sterke kanten van de school zijn en waar nog ontwikkelkansen liggen. Op alle Sarkonscholen wordt deze verdiepende analyse uitgevoerd, zodat het bestuur een goed overzicht heeft van de kwaliteit op alle 19 Sarkonscholen. 

Er is gebruikt gemaakt van het inspectiekader met de volgende vragen en hoofdthema’s: 
- Voelen de  kinderen zich veilig? (schoolklimaat)
- Krijgen de kinderen goed les? (onderwijsleerproces)
- Leren de leerlingen genoeg? (resultaten)
- Let de school goed op de kwaliteit? (kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur)

Vooraf hebben wij een zelfevaluatie geschreven en allerlei documenten aangeleverd. Op de dag zelf zijn er klassenbezoeken en nagesprekken met de leerkrachten gevoerd. En zijn er gesprekken met de directie, intern begeleider, team, leerlingen en ouders gevoerd. Aan het eind van de dag is er een korte terugkoppeling gedaan en deze week hebben wij het volledige verslag ontvangen. 

We zijn blij met het resultaat van deze verdiepende analyse en hadden deze uitkomst ook verwacht. We weten hoe we er voor staan, waar we goed in zijn en waar we ons nog op aan het doorontwikkelen zijn. We zijn trots op onze school, de sfeer en het onderwijs dat we geven! We hopen dat u dat net zo ervaart. 

In de bijlage kunt u op hoofdlijnen lezen wat er uit de verdiepende analyse gekomen is.

Met vriendelijke groeten, namens het hele team
Simone Zandbergen-Tot 

Ontwerp zonder titel Ontwerp zonder titel