Landelijke staking 6 november

Een Vlieberg bericht van 08-10-2019

De onderwijsbonden roepen op tot een landelijke staking. Redenen voor deze stakingsoproep zijn:

• De personeelstekorten vormen een steeds groter probleem. De burn-out percentages in de sector zijn de hoogste van Nederland. De salarissen blijven nog steeds achter bij vergelijkbare beroepen.

• De politiek aarzelt om werk te maken van een aantrekkelijker beroep, met een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. Zij negeren de roep dat het water binnen het onderwijs tot aan de lippen staat.

• Minister Slob op 23 augustus 2019 kenbaar heeft gemaakt geen middelen beschikbaar te stellen voor structurele oplossingen.

Dat het beroep aantrekkelijker moet worden om een tekort te voorkomen, blijft de inzet. De eisen van de vakbonden zijn een salaris dat vergelijkbaar is met dat van het voortgezet onderwijs en een lagere werkdruk.

 

Het team van de Vlieberg staat achter deze standpunten en legt op woensdag 6 november het werk neer. De Vlieberg is die dag dus gesloten. In het belang van uw kind en het behoud van kwaliteit van onderwijs rekenen wij op uw steun voor deze staking. Wij hopen samen met u op het goede nieuws uit Den Haag dat er maatregelen genomen worden om het tij ten goede te keren.

Stichting Sarkon steunt deze staking. U ontvangt binnenkort een bericht vanuit ons bestuur hierover. 

U kunt voor deze dag opvang afnemen via SKDH. Zij zijn op de hoogte van onze staking. Ook als u normaal geen opvang afneemt kunt u een beroep op ze doen. 

staking staking