Oudertevredenheidspeiling

Een Vlieberg bericht van 24-05-2019

In de periode maart/april 2019 hebben wij u als ouders gevraagd om deel te nemen aan de ouderenquête. Van de 102 gezinnen hebben er 73 (72%) de enquête ingevuld. De uitslag is in de laatste MR en OR vergadering kort besproken. Als team zijn wij tevreden met het rapportcijfer 7,5. We streven echter altijd naar verbetering. We zien dat er nog winst te behalen is bij een aantal onderwerpen, waaronder op het gebied van de informatie verstrekking. Een punt waar we dit jaar heel bewust aan werken. We begrijpen dat de overstap naar Fiep hier niet altijd aan bij draagt.

Alle feedback die wij over Fiep ontvangen, geven wij aan de ontwerpers (Ziber) terug. Zij zijn momenteel hard aan het werken om een nieuwe update, Fiep 3.0 te lanceren. Hiermee hopen zij o.a. de meldingen goed werkend te hebben. Wij als school vinden het heel vervelend dat het niet naar behoren werkt, juist omdat we weten dat we aan onze communicatie moeten werken en we dachten naar een fijn instrument over te stappen. Hopelijk kunnen we de update snel verwachten!

Een ander punt binnen onze communicatie die we hebben aangepakt, is de gesprekkencyclus. We zijn dit jaar gestart met startgesprekken in de tweede schoolweek en voortgangsgesprekken in maart en juli. Enkele ouders hebben bij ons aangegeven dat ze het gesprek in maart laat vonden. We hebben dit schooljaar 39 schoolweken. De voortgangsgesprekken in maart waren in de drieëntwintigste week. Dit is inderdaad iets over de helft. Met het plannen van de jaaragenda zijn veel dingen van invloed: de vakanties, bijzondere gebeurtenissen als bijvoorbeeld carnaval, de CITO periode enz. Komend schooljaar zijn de voortgangsgesprekken ingepland in de eerste week van februari en in de laatste week van juni. Een eerste jaar met een nieuwe werkwijze is altijd even wennen. Onze bedoeling is om juist de gesprekken meer af te stemmen naar behoefte. Dit wordt met u tijdens het startgesprek besproken. Mocht u tussendoor de behoefte hebben om even te horen hoe het met uw kind, dan bent u altijd van harte welkom om bij de leerkracht langs te gaan! Wij gaan er van uit dat het initiatief bij zowel de leerkracht als de ouder ligt om in gesprek te blijven.

Oudertrevredenheidspeiling Oudertrevredenheidspeiling