Vlieberg samenwerking Triade

Een Vlieberg bericht van 15-05-2019

Beste ouders/verzorgers,

 

De Vlieberg is al jaren cultuurpartner van Triade. Elk jaar kiezen wij een discipline uit en worden wij gekoppeld aan een vakdocent. Een maal per jaar verzorgt de Vlieberg samen met Triade een schoolbreed thema rondom kunst/cultuur. Dit jaar staat de discipline ”Beeldende Vorming” centraal en gaan wij met Cora Vries samenwerken . Zij heeft inmiddels afgelopen week al met de leerlingen kennisgemaakt.

 

Met het thema veiligheid als uitgangspunt gaat zij samen met de leerlingen en ons aan de slag. Daarbij gaan we vooral werken vanuit het creatieve proces. Het denken over kunst, het te maken kunstwerk en de creatieve ontwikkeling van de leerlingen staan hierbij centraal. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen leren wat er allemaal komt kijken bij het maken van hun eigen kunst en daarbij ook durven te vertrouwen op zichzelf. Het ontwikkelingsproces van de leerling en het kunstwerk is daarbij belangrijker dan het uiteindelijke resultaat. 

 

Omdat het proces zo belangrijk is voor ons willen wij dit graag gaan filmen. Op een later tijdstip kunt u dit terugzien maar zullen de filmbeelden ook op onze site en sociale media gedeeld worden. Mocht u er bezwaar tegen hebben dat uw kind op de film komt te staan dan willen wij u vragen dit via de mail kenbaar te maken aan Simone (directeur.devlieberg@sarkon.nl). Uw kind wordt dan buiten het filmen gehouden en zal in een ander lokaal aan zijn of haar kunstwerk werken. 

 

Om dit allemaal mogelijk te maken hebben wij veel (kosteloos materiaal nodig) zou u ons willen helpen dit te verzamelen? Zou u alles schoon willen aanleveren? In de bijlage vindt u voorbeelden van materiaal waar u ons heel blij mee maakt.

 

Het kan worden ingeleverd in de kratten in het lege kleuter lokaal.

 

Aan het einde van het project zal er een presentatie zijn. U wordt hiervoor nog apart uitgenodigd.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van de Vlieberg

triade logo triade logo
materialen triade materialen triade