Score van eindtoets groep 8

Een Vlieberg bericht van 15-05-2019

Na vorig jaar de eindtoets voor de tweede keer niet gehaald te hebben, heb ik in overleg met het bestuur een aantal acties ondernomen. De resultaten waren één van de redenen waarom ik Helena Brons als nieuwe intern begeleider heb aangesteld en waarom ik Melissa Heerkens heb gevraagd om groep 8 te draaien. Helena en ik zijn in juni vorig jaar naar een bijeenkomst van de PO-raad geweest: Goed Worden Goed Blijven. Dit sterkte ons in het maken van onze plannen. Begin juli kwam er iemand van de PO-raad bij ons op school om deze plannen door te nemen en bij te schaven. Dit schooljaar zijn we gestart met een goed doordacht plan van aanpak voor groep 8.

Ook hebben wij er voor gekozen om niet langer de Eindtoets van Cito af te nemen maar (zoals steeds meer scholen) over te stappen naar de IEP Eindtoets. Een toets die naar onze mening beter past bij onze populatie omdat deze toets minder talig is door het weglaten van overbodige details. Daarnaast schrijven de leerlingen de antwoorden bij deze eindtoets in het opgaveboekje. Dit in tegenstelling tot de CITO Eindtoets waarbij met bolletjes gewerkt wordt op een antwoordenblad.  Voor de duidelijkheid, de IEP en de CITO zijn gelijkwaardige toetsen.

Er is heel hard gewerkt en ik kan met trots zeggen dat de leerlingen van groep 8 de Eindtoets dik gehaald hebben! We hebben zelfs een stuk hoger gescoord dan het landelijke gemiddelde. De IEP is in Nederland door 52.424 kinderen gemaakt. Zij behaalden gemiddeld een score van 81,8. De kinderen van de Vlieberg hebben dit ruim overtroffen met een gemiddelde van 88,8!!!

We zijn ontzettend trots op de kanjers van groep 8 die zich vol hebben ingezet en kneiterhard hebben gewerkt en op Melissa die goed, doordacht en planmatig les heeft gegeven en die de kinderen in de juiste modus heeft gezet om het beste uit zichzelf te halen! Dit is meer dan gelukt!

 

PS voor de ouders van groep 8, de leerling rapportages zijn vanaf volgende week beschikbaar. Zodra wij deze via de post hebben ontvangen hoort u van ons.

20190515_091605 20190515_091605