Verzoek vanuit de BSO

Een Vlieberg bericht van 27-02-2019

Veel van onze kinderen maken gebruiken van de buitenschoolse opvang ’De Zeerob’. Tijdens deze opvang spelen de kinderen binnen maar ook buiten op het schoolplein. Wanneer ouders daar toestemming voor hebben gegeven, spelen de kinderen ook zonder continue toezicht van een pedagogisch medewerker buiten.

 

Op het schoolplein spelen ook veel kinderen die niet op BSO zitten. Dit is uiteraard geen probleem als dit goed gaat, maar de laatste tijd ontstaan er regelmatig (kleine) probleemsituaties met de kinderen van de BSO en de kinderen die niet op BSO zitten.

De BSO is een betaalde opvang en de Stichting Kinderopvang moet het speelplezier en de veiligheid van de kinderen die op de BSO zitten ten alle tijden kunnen waarborgen.

Het kan dus gebeuren, dat wanneer uw kind na schooltijd op het schoolplein speelt, bij ’overlast’ van het schoolplein wordt gestuurd.

In de klassen zal worden besproken dat, wanneer het wegsturen meerdere malen voorkomt, er dan door Simone (directeur De Vlieberg) contact zal worden opgenomen met de ouders met het verzoek om na schooltijd niet meer op het schoolplein te komen.