Staking vrijdag 15 maart

Een Vlieberg bericht van 16-01-2019

U heeft vorige week vast in het nieuws gehoord of gelezen dat er op vrijdag 15 maart een grote onderwijsstaking is ingepland. Aan deze staking doet het hele onderwijs mee, van basisschool tot voortgezet onderwijs, van MBO tot HBO. Het zou de eerste keer zijn dat leerkrachten op alle onderwijsniveaus op dezelfde dag staken. Met de actie hopen de bonden druk te zetten op de politiek om meer te investeren in het onderwijs en daarmee “dalende leerlingprestaties en de lerarentekorten” tegen te gaan.

Gisteren is in het directieberaad en in de teamvergadering gesproken over de staking en stakingsbereidheid. We kunnen ons voorstellen dat het voor ouders overlast veroorzaakt en zien ook dat het in een periode valt waarin al meerdere studiedagen gepland staan.

Het bestuur staat achter de wens dat er meer moet worden geïnvesteerd in het onderwijs, zowel op het gebied van het verminderen van de werkdruk alsmede de eerlijke verdeling van salarissen tussen PO en VO. Ook het lerarentekort is een heel belangrijk item. Het wordt steeds moeilijker om voldoende en goed personeel aan te trekken. Invallers zijn niet te vinden met als gevolg dat klassen worden samengevoegd, opgesplitst, naar huis worden gestuurd of een onbevoegde leerkracht of onderwijs assistent voor de klas krijgen.

Staken is een individuele keuze en verantwoordelijkheid van de leraar. Er is afgesproken dat indien 25 % van de groepen door de staking onbemand is, de school wordt gesloten. Meerdere leerkrachten hebben aangegeven te willen staken. Dit betekend dat de Vlieberg op vrijdag 15 maart gesloten is.

Ik heb contact opgenomen met Stichting Kinderopvang om opvang te regelen bij BSO de Zeerob. Hier kunt u tegen betaling opvang afnemen.

We snappen dat staken voor overlast zorgt, we hopen echter op uw begrip te kunnen rekenen.

Team Vlieberg

coderood coderood