Een nieuw jaar in groep 5/6

Een Vlieberg bericht van 07-01-2019

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 5/6,

De vakantie zit er echt op en wij zijn weer gestart met een nieuw jaar! Een jaar waarin er weer volop nieuwe kansen liggen en waar weer vele uitdagingen worden aangegaan. Het eerste half jaar is voorbij gevlogen!
Als leerkracht heb ik genoten van deze klas en de zeer betrokken ouders die erbij horen: jullie zijn een leuk stel en ik hoop dat deze groep ouders nog lang betrokken zal blijven bij de school!

We hebben wel een belangrijke wijziging gedaan in onze organisatie.
Bij spelling blijft de groep vanaf nu bij elkaar. De groepen worden niet meer gesplitst zodat er minder onrust is tijdens de wisselingen waardoor er veel tijd verloren ging. Daarnaast kan groep 5 profiteren van de manier waarop groep 6 de spellingsregels toepast en profiteert groep 6 van het opfris moment bij het herhalen van de spellingsregels van groep 5. Een win-win oplossing waarvan ik hoop dat beide klassen ervan profiteren.

Vanaf volgende week staat de afname van de Cito Leerling Volg Systeem toetsen op de planning. Vanaf 14 januari hebben we elke dag een toets waarbij we beginnen met rekenen. Een week later volgt begrijpend lezen en we sluiten af met spelling. Naast de methode gebonden toetsen geven we de resultaten mee in het rapport. De gesprekken staan op een later moment gepland.

Zoals eerder gemeld gaat de groep 5 dit jaar een boekbespreking houden. Groep 6 heeft een spreekbeurt. Voor beide kunt u zich inschrijven. Dit kan door op het inschrijvingsformulier bij de klas aan te geven wanneer uw kind zijn/haar spreekbeurt geeft. De datum mag u helemaal zelf bepalen, zodat u ook een dag van voorkeur kunt bepalen. In principe kan er elke dag een spreekbeurt plaatsvinden. Echter: de periode waarin de spreekbeurten kunnen plaatsvinden zijn tot de voorjaarsvakantie in februari. Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om een dag te noteren op de lijst dan kan uw kind zelf een datum noteren.

Rest mij om u allemaal een gelukkig nieuwjaar te wensen!

 

Rogier van ’t Veer

IMG-20190107-WA0001 IMG-20190107-WA0001