Terugblik 2018

Een Vlieberg bericht van 20-12-2018

Beste ouders van onze kinderen,

Nog even en het jaar 2018 zit er alweer op! En wat zijn er dit jaar veel stappen gezet! Stappen waarin we als school altijd het doel hebben gehad om vooruit te gaan, beter te worden en vooral de kinderen aan te bieden wat ze nodig hebben. Zodat ook zij elke dag vooruitgang boeken en zich kunnen ontwikkelen tot krachtige personen. Als je je zo beweegt zoals wij afgelopen jaar hebben gedaan, krijg je altijd te maken met factoren die je niet zelf in de hand hebt. Ook dat hebben we dit jaar ervaren met wisselingen in ons team als gevolg.  We hebben er samen als team onze schouders eronder gezet.  En wat ben ik trots op het stabiele goed functionerende team wat de Vlieberg nu rijk is. 

Ook zijn we dit jaar begonnen met nieuwe methodes. Methodes waarvan wij overtuigd zijn het beste uit jullie kind te kunnen halen. En wat is dat altijd een uitdaging om ook daarin een weg te vinden, maar het is geweldig om te zien en te ervaren wanneer zo’n nieuwe methode  goed wordt opgepakt! Uiteraard hopen we dat de input van zowel het team en de nieuwe methodes tot mooie resultaten zullen leiden!

Een groot item dit jaar was verbouwing die we achter de rug hebben en de frisse nieuwe huisstijl die we hebben gekregen.  Aan het begin van dit jaar de verbouwing voor de start van De Kleine Vlieberg en tijdens de vakantie is een groot deel van de school aangepakt. En wat ben ik blij en trots op het resultaat. De school ademt rust uit en dit zie ik ook in de klassen terug. Na de kerstvakantie staat er nog een verandering voor de deur. Stichting Kinderopvang Den Helder heeft ons benaderd omdat zij kinderen op de wachtlijst voor de peuterspeelleergroep hebben staan. Wij vonden dit een mooie aanvulling bij de voorzieningen die we al hebben. Zo gaan we steeds meer richting een Kindcentrum. Op maandag 7 januari start, in het bso lokaal, de peuterspeelleergroep ‘De Wadlopers’. Zij zijn geopend van maandag t/m donderdag van 8.45 tot 12.45 uur. We heten ze van harte welkom!

Dan hebben we nog ons nieuwe communicatiemiddel Fiep. Op dit moment is er wat onrust omtrent Fiep, ook daar wordt hard aan gewerkt. Er zitten nog wat kinderziektes in, maar ook hiervoor geldt dat we vooruit willen en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Wij zijn ervan overtuigd dat Fiep  beter aansluit bij onze behoeftes dan DigiDUIF deed. We vragen u dan ook nog even begrip en geduld op te brengen om het werkend te krijgen zoals wij voor ogen hebben.  Wij hebben er vertrouwen in.

2018, een jaar vol met een diversiteit aan activiteiten, momenten en situaties, maar we kijken terug op een jaar waarin we ons hebben ingezet en grote stappen hebben gemaakt. We zien uit naar een nieuw jaar, waarin uw kind met plezier naar school gaat en veel mag leren op cognitief,  creatief en sociaal gebied.  Een jaar waarin we elkaar mogen ontmoeten en plezier met elkaar hebben. En dat de Vlieberg een veilige plek mag zijn voor eenieder die verbonden is aan onze school.

Namens ons allen bedankt voor uw vertrouwen in ons. We wensen u een zalig kerstfeest en een heel mooi 2019!

kerstgroet team 2018 kerstgroet team 2018