Gebruik van Fiep

Een Vlieberg bericht van 05-11-2018

Beste ouder,

Wat fijn dat u Fiep heeft geinstalleerd. In dit bericht vindt u meer uitleg over Fiep. 

U kunt Fiep het beste als Fiep app op uw smartphone installeren. Er is een mail met inlogcode naar het bij ons bekende hoofdemailadres verzonden. Er kunnen maximaal 4 ouders aan een kind gekoppeld zijn. U doet dit door de inlogcode te delen. Mocht u de inlogcode kwijt zijn, geen probleem, de leerkrachten en directie kunnen de inlogcode zo voor u opzoeken. 

 

In de app kunt u rechts onderin bij meer --> instellingen kiezen. Hier kunt u aangeven hoe u uw meldingen wilt ontvangen. Standaard staat ingesteld dat u meldingen via een push bericht ontvangt. U kunt er ook voor kiezen om meldingen via de mail te ontvangen of om dit volledig uit te schakelen. U ziet dan alleen dat er een melding is als u zelf Fiep opent. School kan wel altijd noodmeldingen als pushbericht versturen. 

Nieuwsbrieven ontvangt u via de mail, maar verder kan er veel via de Fiep app. Bijvoorbeeld het inplannen van gesprekken in de rapportperiode en het opgeven voor activiteiten. 

Bovenin kunt u, indien gewenst, de meldingen filteren per kind. Alle kinderen hebben een monster toegewezen gekregen. U kunt bij de functie profiel, een foto van uw kind toevoegen. Binnenkort is het mogelijk om de jarigen op de beeldschermen in de school te tonen. U ziet dan, afhankelijk van wat u heeft ingesteld, een monstertje of een foto. 

Ziber, een bedrijf in Schagen is de beheerder van onze website en Fiep. Zij zijn continu op zoek naar verbeteringen en ontwikkeling. Door op + te drukken kunt u tips voor Fiep geven. Deze tips komen bij Ziber terecht. 

Wij hopen u zo meer uitleg over Fiep te hebben gegeven. U kunt via deze link (https://support.ziber.nl/hc/nl/categories/115000861469-Voor-ouders) meer informatie vinden, ook staan hier handige instructiefilmpjes. 

plaatje fiep plaatje fiep